Donderdag 14 december, lezing door Peter Nissen: zin zoeken, geven en ontvangen.

Donderdag 14 december, lezing door Peter Nissen: zin zoeken, geven en ontvangen.
Datum 14 december 2017
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Locatie Oosterbeek
Entree
€ 7,50 voor leden en vrienden, € 10 voor anderen

 

Donderdag 14 december: Lezing over ‘zin zoeken, zin geven, zin ontvangen’

Op donderdag 14 december 2017 vindt om 20 uur de derde lezing plaats in het kader van het jaarthema ‘Houvast. Aan de vraagzijde van het bestaan’.

Een van onze twee predikanten, ds. Peter Nissen, zal dan spreken over het thema ‘Zin zoeken, zin geven, zin ontvangen’. Behalve predikant in onze gemeente is ds. Nissen ook hoogleraar Spiritualiteitsstudies aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In dat verband houdt hij zich veel bezig met vragen rond zingeving. Wat is zin eigenlijk? Hoe belangrijk is het voor mensen om de zin of betekenis van het leven te zien? Hoe verandert zingeving? Is zin iets dat je zelf kunt maken? Of kun je zin ook ontvangen? En hoe zit dat in onze tijd, waarin veel klassieke patronen van zingeving, zoals het christelijk geloof, voor mensen hun geloofwaardigheid hebben verloren? Is er sprake van een crisis in de zingeving? Dat zijn allemaal vragen die in de lezing op 14 december aan bod komen.

De lezing begint om 20 uur en vindt plaats in ons remonstrantse kerkgebouw aan de Wilhelminastraat. Leden en vrienden betalen € 7,50 entree en anderen € 10. Tijdens de pauze is er een drankje en een knabbeltje. De avond wordt rond 22 uur afgesloten.

 

 

Agenda