Donderdag 19 oktober: lezing door Koen Holtzapffel over ‘Houvast’

Donderdag 19 oktober: lezing door Koen Holtzapffel over ‘Houvast’
Datum 19 oktober 2017
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Locatie Oosterbeek
Entree
€ 7,50 voor leden en vrienden, € 10 voor anderen

Donderdag 19 oktober: lezing door Koen Holtzapffel over ‘Houvast’

In het vorige nummer van Van stilte en strijd is al aandacht besteed aan het nieuwe jaarthema van de remonstranten: Houvast. Aan de vraagzijde van het bestaan. In het najaar zullen er drie lezingen zijn over dit thema.

Op donderdag 19 oktober bijt dr. Koen Holtzapffel het spits af. Hij is theoloog en remonstrants predikant in Rotterdam en schreef een boek rond het nieuwe jaarthema van de remonstranten. Dit boek, “Houvast; aan de vraagzijde van het bestaan” is onlangs bij uitgeverij Meinema is verschenen (en kan bij het landelijk bureau in Utrecht besteld worden). In dat boek verkent hij ons zoeken naar houvast in het leven, in de vragen die wij stellen naar zingeving en verbondenheid.

Voor veel mensen zijn de vertrouwde zingevingskaders weggevallen. Enigszins ontheemd zoeken zij naar nieuwe oriëntatie. Koen Holtzapffel onderzoekt wat er zoal bron kan zijn van zingeving: het dagelijks leven, filosofie, poëzie, de bijbelse verhalen. Op 19 oktober komt hij er over vertellen.

De lezing begint om 20.00 en duurt (met een pauze voor een drankje en een knabbeltje) tot 22.00 uur. Zij vindt plaats in de kerkzaal van ons remonstrantse kerkgebouw, Wilhelminastraat 10, Oosterbeek. Het is niet noodzakelijk de hele cyclus van drie avonden te volgen; u kunt ook een of meer afzonderlijke avonden meemaken. Aanmelden is niet nodig. De toegang bedraagt € 7,50 voor leden en vrienden en € 10 voor anderen.

 

Agenda