Donderdag 20 april: Lezing over protestantisme en mystiek

Donderdag 20 april: Lezing over protestantisme en mystiek
Datum 20 april 2017
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Locatie Oosterbeek
Entree
€ 7,50 voor leden en vrienden, € 10 voor anderen

Lezing over protestantisme en mystiek op 20 april

Op donderdag 20 april is de derde lezing in een reeks van vier over vijf eeuwen Reformatie. Met deze lezingen sluit de gemeente aan bij het jaarthema van de remonstranten, ‘Pleidooi voor vrijheid’, en bij de wereldwijde herdenking van het vijfde eeuwfeest van de Reformatie.

De derde avond is gewijd aan het thema: Protestantisme en mystiek.

Hoe zit het dan met de mystieke kant van het geloof? Is die afwezig in het protestantisme? Of kent de protestantse traditie ook haar mystici? En waar wordt die mystiek door gekenmerkt? In die vragen verdiepen we ons tijdens de derde avond. We zullen dan ook enkele teksten lezen van protestantse mystici.

De inleider is ds. Peter Nissen, een van onze beide predikanten. Hij is als kerkhistoricus onder meer gespecialiseerd in de geschiedenis van de Reformatie en werkte mee aan een boek met de titel De Reformatie. Breuk in de Europese geschiedenis en cultuur, dat binnenkort verschijnt bij uitgeverij WalburgPers te Zutphen.

De lezing vindt plaats in ons kerkgebouw aan de Wilhelminastraat in Oosterbeek. Het is niet noodzakelijk de hele cyclus van vier avonden te volgen; u kunt ook een of meer afzonderlijke avonden meemaken. De toegang bedraagt € 7,50 voor leden en vrienden, € 10 voor anderen. De avond duurt van 20 tot 22 uur en tijdens de pauze is er een drankje en een knabbeltje.

 

          

Agenda