donderdag 23 februari: lezing over vijf eeuwen Refomatie

donderdag 23 februari: lezing over vijf eeuwen Refomatie
Datum 23 februari 2017
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Locatie Oosterbeek
Entree
€ 7,50 voor leden en vrienden, € 10 voor anderen

Lezing over vijf eeuwen Reformatie op donderdag 23 februari

 

Wereldwijd is er dit jaar aandacht voor vijf eeuwen Reformatie. Er zijn tentoonstellingen, reizen, films, documentaires en boeken rond dit thema. Ook de remonstranten en ook onze gemeente sluiten daar op aan: de remonstranten met het jaarthema ‘Pleidooi voor vrijheid’, en onze gemeente met een cyclus van vier lezingen, verzorgd door onze predikant Peter Nissen. Hij werkt onder meer mee aan een boek, De Reformatie. Breuk in de Europese geschiedenis en cultuur, dat in het voorjaar zal verschijnen bij uitgeverij WalburgPers te Zutphen.

Op donderdag 23 februari om 20 uur is de eerste lezing, over het thema: Hoe het begon: de Reformatie als een vrijheidsbeweging.

Vanuit welke idealen ontstond het protestantisme? Waar richtte de kritiek van Luther en anderen zich in het begin van de zestiende eeuw op? En waarom werd het protestantisme zo’n veelstromenland? Over de voorgeschiedenis en de vroegste periode van de Reformatie gaat deze eerste avond.

De lezing vindt plaats in ons kerkgebouw aan de Wilhelminastraat in Oosterbeek. Het is niet noodzakelijk de hele cyclus van vier avonden te volgen; u kunt ook een of meer afzonderlijke avonden meemaken. De toegang bedraagt € 7,50 voor leden en vrienden, € 10 voor anderen. De avond duurt van 20 tot 22 uur en tijdens de pauze is er een drankje en een knabbeltje.

 

Agenda