Festival of lessons and carols in Oosterbeek

Festival of lessons and carols in Oosterbeek
Datum 23 december 2018
Tijd 19:00 - 20:00 uur
Locatie Bernulphuskerk, Oosterbeek
Entree
gratis

‘Once in royal David’s city

Stood a lowly cattle shed,’

 Zo klinkt de aankondiging, het begin van de vesperdienst in de vorm van een ‘Festival of Lessons and Carols’ in de St. Bernulphuskerk in Oosterbeek op zondag 23 december. Deze vierde vesperdienst is de afsluiting van de Oecumenische Adventsvespers georganiseerd door de Raad van Kerken Oosterbeek-Wolfheze-Doorwerth-Heveadorp.

Het eerste Festival of Lessons and Carols werd in 1880 voor het eerst gezongen in een Anglicaanse Kerk in Cornwall (Truro). Een traditie ontstond: vanuit de kapel van King’s College (Cambridge) verspreidde het Festival of Lessons and Carols zich over heel Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Nog elk jaar viert men in Cambridge dit Festival met het beroemde Choir of King’s College op kerstavond. Ook in Nederland is op veel plaatsen het Festival een opmaat geworden naar Kerstmis. Het is een viering in kersttijd met Engelse koormuziek, een programma waarin bijbelteksten, de ‘Lessons’, worden afgewisseld met kerstliederen, de Carols.

In Oosterbeek is deze viering inmiddels ook een jaarlijks terugkerende traditie. Ons programma bestaat uit een afwisseling van koorzang, samenzang van overwegend bekende, traditionele Engelse kerstliederen en korte Nederlandse lezingen uit de bijbel. Vaste onderdelen zijn bijv. in het begin van de dienst de Carol ‘Once in royal David’s city’ en aan het einde, na de Engelse lezing uit Johannes 1, de Carol ‘O come all ye faithful’.
Het Oecumenisch Projectkoor onder leiding van dirigent Danny Nooteboom verleent muzikale medewerking. Het orgel wordt bespeeld door Dick van der Meer. Ds. Oebele van der Veen gaat voor in deze dienst.

De viering op zondag 23 december in de St. Bernulphuskerk begint om 19.00 uur. De toegang is vrij. We hopen dat u deze dienst met ons mee wilt vieren.

 

 

Agenda