Film: I, Daniel Blake

Film: I, Daniel Blake
Datum 9 oktober 2018
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Entree
7,50 / 10 euro

‘I, Daniel Blake’ is een Brits-Franse film uit 2016 van regisseur Ken Loach. De film ging in première bij het filmfestival van Cannes en won daar meteen een Gouden Palm. Daniel Blake is een timmerman die als meubelmaker heeft gewerkt. Maar hij heeft een zwak hart. Toch wil hij graag werken. Hij ondervindt allerlei tegenwerking en botst voortdurend op de grenzen van de bureaucratie. Maar hij zet door. Samen met Katie, een alleenstaande moeder met twee kinderen, worstelt hij zich naar de vrijheid.

De Remonstranten hebben in Oosterbeek een filmkring, die regelmatig samen een film bekijkt. Meestal op de tweede dinsdag van de maand, maar dit najaar ook een keer op de zondagmiddag. Bij die filmavonden is iedereen van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Alle films worden vertoond in het Filmhuis Oosterbeek, het kleinste maar gezelligste filmhuis van het land. Het adres is Weverstraat 85 in Oosterbeek. De film begint op dinsdagen om 20 uur, op de zondagmiddag om 15 uur. Het Filmhuis is een half uur voor aanvang van de film open. De films worden kort ingeleid en na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van een drankje. Kosten: € 7,50 voor leden en vrienden, € 10 voor anderen.

In het najaar van 2018 worden vier films bekeken die allemaal iets te maken hebben met de zoektocht naar vrijheid:

 

Agenda