Film: The Bookshop

Film: The Bookshop
Datum 11 december 2018
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Entree
7,50 / 10 euro

‘The Bookshop’ is gemaakt in 2017 en in 2018 in première gegaan. Regisseuse Isabel Coixet vertelt het verhaal van Florence Green, een jonge weduwe die in 1959 in een Engels dorpje een boekwinkel opent. Zij wil de dorpsbewoners met de wereldliteratuur in contact brengen, maar niet iedereen is daarvan gediend. Gelukkig vindt zij een medestander in de mysterieuze Mr. Brundish. Het boek van Penelope Fitzgerald dat aan de film ten grondslag lag, is bekroond met de prestigieuze Booker Prize.

De Remonstranten bekijken regelmatig samen een film. Meestal op de tweede dinsdag van de maand. Bij die filmavonden is iedereen van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Alle films worden vertoond in het Filmhuis Oosterbeek aan de Weverstraat 85 in Oosterbeek. De film begint om 20 uur. Het Filmhuis is een half uur voor aanvang van de film open. De films worden kort ingeleid en na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van een drankje. Kosten: € 7,50 voor leden en vrienden, € 10 voor anderen.

In het najaar van 2018 worden vier films bekeken die allemaal iets te maken hebben met de zoektocht naar vrijheid. Daarmee sluiten ze aan bij het jaarthema van de Remonstranten.

Agenda