Filmkring: L’Apparition

Filmkring: L’Apparition
Datum 10 februari
Tijd 15:00 - 17:00 uur
Locatie Filmhuis Oosterbeek
Entree
7,50 / 10 euro

De Remonstranten hebben in Oosterbeek een filmkring, die regelmatig samen een film bekijkt, in de wintermaanden op de tweede zondagmiddag van de maand en in het voorjaar op de tweede dinsdagavond van de maand. Bij die filmbijeenkomsten is iedereen van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Alle films worden vertoond in het Filmhuis Oosterbeek, het kleinste filmhuis van het land, aan de Weverstraat 85 in Oosterbeek. De film begint op de zondagmiddagen om 15 uur en op de dinsdagen om 20 uur. Het Filmhuis is een half uur voor aanvang van de film open. De films worden kort ingeleid en na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van een drankje. Kosten: € 7,50 voor leden en vrienden, € 10 voor anderen.

De film l’Apparition (2018) van de Franse regisseur Xavier Giannoli draait rond geloof en ongeloof. Een kritische journalist, die juist een collega in het Midden-Oosten heeft verloren, krijgt van het Vaticaan het verzoek om onderzoek te doen naar de vermeende verschijning van Maria aan een achttienjarig meisje in een Frans dorpje. Wat is er werkelijk gebeurd? Wat is er met het meisje aan de hand? Waarom dwepen sommige mensen met de verschijningen en moeten anderen er niets van hebben? De ontknoping van de film brengt je op een wonderlijke manier terug in het Midden-Oosten.

Agenda