Filmkring: Layla M

Filmkring: Layla M
Datum 14 mei 2019
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Locatie Filmhuis Oosterbeek
Entree
7,50 / 10 euro

De Remonstranten hebben in Oosterbeek een filmkring, die regelmatig samen een film bekijkt, in de wintermaanden op de tweede zondagmiddag van de maand en in het voorjaar op de tweede dinsdagavond van de maand. Bij die filmbijeenkomsten is iedereen van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Alle films worden vertoond in het Filmhuis Oosterbeek, het kleinste filmhuis van het land, aan de Weverstraat 85 in Oosterbeek. De film begint op de zondagmiddagen om 15 uur en op de dinsdagen om 20 uur. Het Filmhuis is een half uur voor aanvang van de film open. De films worden kort ingeleid en na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van een drankje. Kosten: € 7,50 voor leden en vrienden, € 10 voor anderen.

Layla M. uit 2016 is de negende film van de Nederlandse regisseuse Mijke de Jong. Zij vertelt het verhaal van de achttienjarige Layla uit Amsterdam-West, dochter van Marokkaanse ouders, die langzaam radicaliseert. Mijke de Jong probeert te begrijpen en te doorgronden wat er gebeurt in zo’n proces van radicalisering, zonder daar meteen een oordeel aan te verbinden. Uiteindelijk blijkt het vooral een worsteling van Layla met zichzelf te zijn: wie ben ik, wat wil ik in het leven? ‘Haat heeft nog nooit iemand iets opgeleverd’, zo houdt de film ons voor. De film won verschillende prijzen, waaronder in 2017 de Fritz Gerlich Prijs, een Duitse prijs voor een film over mensenrechten.

Agenda