Filmkring: The Children Act

Filmkring: The Children Act
Datum 9 april
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Locatie Filmhuis Oosterbeek
Entree
7,50 / 10 euro

De Remonstranten hebben in Oosterbeek een filmkring, die regelmatig samen een film bekijkt, in de wintermaanden op de tweede zondagmiddag van de maand en in het voorjaar op de tweede dinsdagavond van de maand. Bij die filmbijeenkomsten is iedereen van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Alle films worden vertoond in het Filmhuis Oosterbeek, het kleinste filmhuis van het land, aan de Weverstraat 85 in Oosterbeek. De film begint op de zondagmiddagen om 15 uur en op de dinsdagen om 20 uur. Het Filmhuis is een half uur voor aanvang van de film open. De films worden kort ingeleid en na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van een drankje. Kosten: € 7,50 voor leden en vrienden, € 10 voor anderen.

‘De wetten van God en mens botsen op elkaar over de vraag: wie beslist er over leven en dood?’ Zo schreef NRC Handelsblad over de film The Children Act (2017) van regisseur Richard Eyre, gebaseerd op een roman van Ian McEwan, die ook het scenario voor de film schreef (critici zeggen: het scenario was nog beter dan de roman). Een gerespecteerde kinderrechter moet beslissen of een zeventienjarige Getuige van Jehova een bloedtransfusie toegediend mag krijgen. De ouders van de jongen, ook Getuigen van Jehova, wijzen dat af, voor het ziekenhuis is het de enige mogelijkheid om de jongen te redden. De kinderrechter, een prachtrol van Oscar-winnares Emma Thompson, besluit met de jongen in het ziekenhuis te gaan praten. Er ontwikkelt zich een bijzondere relatie tussen de twee.

Agenda