Film: Dheepan

Film: Dheepan
Datum 20 maart 2018
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Locatie Filmhuis Oosterbeek
Entree
gratis, vrijwillige bijdrage

Amnesty International afdeling Renkum organiseert op 20 maart de filmvertoning van de film Dheepan samen met verschillende kerken in Oosterbeek. De film is bekroond met een Gouden Palm.

Een ex-Tamil Tijger, een vrouw en een meisje vluchten weg uit de ellende van de burgeroorlog in Sri Lanka. Om politiek asiel aan te vragen in Frankrijk gebruiken ze de paspoorten van een overleden gezin: Dheepan, zijn vrouw Yalini en hun dochter Illayaal. Geen van drieën kennen ze elkaar vóór de reis, het enige dat ze gemeen hebben is dat hun familie in Sri Lanka overleden is. Hun bedrog is succesvol en het ‘gezin’ wordt in een troosteloze Franse flatwijk gehuisvest, waar een gewelddadige drugsbende de lakens uitdeelt. Daar moeten ze met elkaar leren leven en zich aanpassen aan hun omgeving.

Net als Dheepan en zijn nieuwe ‘familie’ geloof je even dat het kan: een nieuw leven opbouwen en doen alsof er nooit iets gebeurd is.

Maar het verleden wordt weer levend door het geweld rond de drugshandel.

De film eindigt dan ook explosief, als een actiedrama, waarin de parallel met de vroegere oorlogssituatie tot het uiterste wordt doorgetrokken.

Dheepan is  een film die zindert van spanning, met een verhaal dat iedereen zal raken over een zeer actueel thema. Wat Dheepan ook bijzonder maakt is dat hoofdrolspeler Kalieaswari Srinivasan uit eigen ervaring put, Hij was zestien toen hij werd ingelijfd bij de Tamil Tijgers en ook hij reisde op een vals paspoort naar Frankrijk.

De film begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

Na afoop om 22.00 uur is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over de film.

De entree is gratis. Wel is er de gelegenheid tot een vrijwillige bijdrage.

Het adres van  Filmhuis Oosterbeek is: Weverstraat 85, 6862 DL Oosterbeek.

Agenda