Kerkdienst 13 augustus: Bij tij en ontij

Kerkdienst 13 augustus: Bij tij en ontij
Datum 13 augustus 2017
Tijd 10:00 - 11:00 uur
Locatie Oosterbeek

Onze wekelijkse dienst en viering. Vandaag over: Bij tij en ontij.

Het oecumenisch leesrooster reikt ons deze zondag, 13 augustus, twee bekende waterverhalen uit de Bijbel aan: Jonas in de buik van de zeevis (hier afgebeeld in een kerkscheepje in de Deense kerk van Hvidbjerg) en Jezus die over het water loopt. Moeten we deze verhalen letterlijk opvatten? Of willen ze ons in spannende beelden een boodschap overbrengen?

Ds. Peter Nissen, een van onze twee eigen predikanten, pleit komende zondag voor het laatste. De boodschap van de verhalen is, dat angst doorbroken kan worden door vertrouwen in het leven. Maar dat vertrouwen komt er niet vanzelf. Het moet je worden aangezegd door iemand anders, iemand die een hand naar je uitsteekt, iemand die je zegt: je mag er zijn, wees niet bang, bij tij en ontij. Die hand en die stem kan die van ons zijn.

 

We collecteren voor “UAF, Universitair Asyl Fonds voor financiële steun aan vluchteling-studenten”

De kerkdiensten in de Remonstrantse kerk aan de Wilhelminastraat 10 in Oosterbeek zijn op zondagochtend en beginnen om 10 uur. Iedereen, gelovig of niet, is van harte welkom. Na afloop van de dienst kun je een kop koffie of thee blijven drinken en napraten.

Agenda