Kerkdienst zondag 4 juni. Pinksteren: VEELKLEURIG EN VEELTALIG

Kerkdienst zondag 4 juni. Pinksteren: VEELKLEURIG EN VEELTALIG
Datum 4 juni 2017
Tijd 10:00 - 11:00 uur
Locatie Oosterbeek

Onze wekelijkse dienst en viering, waarin vandaag Ds. P.J.A. Nissen voorgaat, een van onze eigen predikanten.

PINKSTEREN: VEELKLEURIG EN VEELTALIG

Pinksteren hoort bij Pasen. Het wordt gevierd op de vijftigste dag van Pasen. Daar komt ook de naam Pinksteren vandaan, via het Griekse woord voor vijftig. Pasen is zo’n groot feest dat er vijftig dagen voor nodig zijn. Het verhaal van Jezus gaat door, in zijn geest. De Geest die met Pinksteren gevierd wordt, is de Geest die Jezus bezielde en die ook ons kan bezielen. En dat is een geest van liefde: een geest die de ander de ruimte geeft om te zijn zoals hij/zij is. Het is een geest van creativiteit en verdraagzaamheid, een geest van veelkleurigheid en veeltaligheid. Eigenlijk is Pinksteren dus het mooiste feest van het hele jaar! Ook in de Pinksterdienst staat veelkleurigheid en veeltaligheid centraal.

Voorganger is ds. Peter Nissen, een van onze eigen predikanten. Het orgel wordt bespeeld door Dick van der Meer en Hadewych Nissen zal de dienst met dwarsfluit opluisteren. De collecte is bestemd voor het project Exodus.

Na afloop van de dienst is er om 11.30 uur bij de Bernulphuskerk in Oosterbeek een korte oecumenische Pinkstermanifestatie. Ook daar zal ds. Nissen de voorganger zijn.

 

De kerkdiensten in de Remonstrantse kerk aan de Wilhelminastraat 10 in Oosterbeek zijn op zondagochtend en beginnen om 10 uur. Iedereen, gelovig of niet, is van harte welkom. Na afloop van de dienst kun je een kop koffie of thee blijven drinken en napraten.

 

       

Agenda