Lezing: ‘Met Passie op weg naar Pasen’

Lezing: ‘Met Passie op weg naar Pasen’
Datum 21 februari 2019
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Locatie Remonstrantse kerk Oosterbeek
Entree
7,50 / 10 euro

‘Met Passie op weg naar Pasen. Het lijdensverhaal in Bijbel en muziek’ is een serie van drie avonden luisteren naar passiemuziek en de lijdensverhalen uit de Bijbel lezen.

De Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach blijft jong en oud ontroeren, ook mensen die weinig met het christelijk geloof hebben. Dat komt natuurlijk door de meesterlijke muziek, maar ook door het diepmenselijke lijdensverhaal. Veel van dat verhaal herkennen wij in ons eigen leven: teleurstelling, eenzaamheid, beproeving, verraad, verdriet, maar ook overgave, troost en hoop. Het zijn gevoelens en ervaringen die met pasen ook in het televisiespektakel The Passion terugkeren.

Tijdens de avonden lezen en vergelijken wij de vier lijdensverhalen uit het Nieuwe Testament en luisteren we naar muzikale verbeeldingen van dat verhaal uit de westerse muziekgeschiedenis, van gregoriaans tot Arvo Pärt.

De bijeenkomsten worden geleid door Peter Nissen, een van de twee Oosterbeekse predikanten en hoogleraar Oecumenica aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

De lezingen vinden plaats op donderdag 31 januari, 21 februari en 28 maart 2019, van 20 tot 22 uur. De entree bedraagt € 7,50 voor leden/vrienden van de gemeente en € 10 voor anderen. Dat is inclusief drankje in de pauze. Aanmelden is niet nodig. Het is niet per se noodzakelijk alle drie de avonden mee te maken.

Agenda