door Liesbeth Eugelink over literatuur als bron van zingeving

door Liesbeth Eugelink over literatuur als bron van zingeving
Datum 19 april 2018
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Locatie Remonstrantse kerk Oosterbeek
Entree
7,50/10

Op donderdag 19 april 2018 spreekt drs. Liesbeth Eugelink over ‘Literatuur als bron van zingeving’. Liesbeth Eugelink studeerde Nederlandse taal- en letterkunde, algemene literatuurwetenschap en filosofie. Zij werkte als programmamaker en redacteur en werkt momenteel als zelfstandig schrijver. Zij publiceert essays in allerlei kranten en tijdschriften. In 2005 verscheen haar boek Recepten voor de ziel en in 2007 het boek Niets in mij gelooft dat, over religie in de Nederlandse literatuur sinds 1960. Regelmatig schrijft en spreekt zij over religie, mystiek en literatuur. In haar lezing zal zij met ons verkennen hoe het zoeken naar houvast in de Nederlandse literatuur aan bod komt.

In het voorjaar van 2018 verkennen we in drie lezingen hoe je zin kunt ontdekken in het leven, ook als traditionele patronen geen houvast meer bieden. De drie lezingen passen binnen het landelijke jaarthema ‘Houvast. Aan de vraagzijde van het bestaan’. In de lezingen in het voorjaar verkennen we vooral die vraagkant. We hoeven niet meteen pasklare antwoorden te krijgen. Soms is er immers al zin te vinden in het stellen van de vragen die er echt toe doen.

De lezing vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur in de Remonstrantse kerk. Het is niet nodig de hele cyclus van drie avonden te volgen; u kunt ook een of meer afzonderlijke avonden meemaken. Aanmelden is niet nodig. De toegang bedraagt € 7,50 voor leden en vrienden en € 10 voor anderen. Nodig vooral ook vrienden, buren en collega’s uit met belangstelling voor literatuur.

Agenda