Lunchbijeenkomst op vrijdag 10 maart over Amnesty International

Datum 10 maart 2017
Tijd 12:00 - 13:30 uur
Locatie Oosterbeek
Entree
Inclusief de 3-gangen lunch: €10 voor leden en vrienden; € 12,50 voor niet leden/vreinden

In het kader van het remonstrantse jaarthema ‘Pleidooi voor vrijheid’ besteden we in maart bijzondere aandacht aan het werk van Amnesty International. Ook de lunchbijeenkomst van vrijdag 10 maart zal aan Amnesty gewijd zijn.

Te gast is Marilyn Minderhoud-Jones: zij is contactpersoon van de werkgroep in de gemeente Renkum van Amnesty International. Geboren in een klein dorp in Zuid-Wales, heeft zij tijdens haar studie in Londen voor een tijdschrift gewerkt dat probeerde het werk van zwarte Afrikaanse schrijvers te publiceren. Daarna heeft zij vele jaren in het buitenland gewerkt. Vooral haar werk aan de Universiteit van Zambia vlak na de dekolonisatie heeft veel indruk op haar gemaakt. Zij werd geraakt door de omstandigheden van mensen en groepen die waren buitengesloten door armoede, seksuele geaardheid, racisme en door geweld tegen mensen die actief waren op het gebied van mensenrechten.

In 1992 is zij met haar man Pieter Minderhoud en kinderen naar Oosterbeek gekomen, waar zij actief is geworden (en tot vandaag gebleven) in de werkgroep van Amnesty. Over het werk van Amnesty zal het op 10 maart gaan.

De formule van de lunchbijeenkomst: een gezonde driegangenlunch in de consistorie (de grote vergaderzaal) van de kerk, in combinatie met stof tot gesprek en nadenken in de vorm van een inleiding. U dient zich vooraf aan te melden, uiterlijk de woensdag vóór de bijeenkomst, dus 8 maart, bij Geertruida Tesink, bij voorkeur per e-mail: g-tesink@hotmail.com (of anders telefonisch: 026- 3340126). Kosten: € 10,- p.p. inclusief lunch voor leden, voor niet-leden € 12,50. De lunch begint om 12 uur en duurt tot ca. 13.30 uur.

                           

Agenda