Lunchbijeenkomst: Religies in Syrië

Lunchbijeenkomst: Religies in Syrië
Datum 11 januari
Tijd 12:00 - 13:30 uur
Locatie Remonstrantse kerk, Oosterbeek
Entree
10 / 12.50 euro

Lid van de Remonstranten Michiel Moerdijk heeft in 2006 met een vriend een reis gemaakt door Syrië en Zuidoost-Turkije, op zoek naar de wortels van het christendom. Zij logeerden voornamelijk in kloosters van de Syrisch-Orthodoxe kerk. Het land was toen nog rustig, de mensen erg aardig en gastvrij. De contacten met de kloosters waren een ervaring op zich, vooral omdat duidelijk werd waarin de westerse christelijke kerken van de oosterse verschillen, maar vooral ook waarin ze overeenstemmen.

Aan de hand van zo’n honderd dia’s en kaartjes zal Michiel Moerdijk zijn ervaringen toelichten onder de titel ‘Syrië toen: impressies van een reis langs verschillende religies’. Wellicht maakt het de huidige situatie in Syrië en de speciaal naar Nederland gevluchte christenen wat begrijpelijker.

Michiel Moerdijk vertelt over zijn Syriëreis tijdens de lunchbijeenkomst van 11 januari 2019.

Een gezonde driegangenlunch in de grote consistorie achter de kerk, in combinatie met een inleiding die stof tot nadenken geeft: dat is de formule van de lunchbijeenkomsten. Kosten : € 10,- p.p. inclusief lunch voor leden en vrienden, voor anderen € 12,50. De lunches beginnen om 12 uur en duren in de regel tot 13.30 uur. U dient zich vooraf aan te melden, uiterlijk de woensdag vóór de bijeenkomst, bij Gerda Versteegen. Liefst per e-mail: gverstee@xs4all.nl, of telefonisch: 026-3336114.

Agenda