Pleidooi voor vrijheid: Heeft het protestantisme de vrijheid bevorderd? Lezing op 30 maart

Pleidooi voor vrijheid: Heeft het protestantisme de vrijheid bevorderd? Lezing op 30 maart
Datum 30 maart 2017
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Locatie Oosterbeek
Entree
€ 7,50 voor leden/vrienden, € 10 voor anderen

Lezing over vijf eeuwen Reformatie op donderdag 30 maart
Op donderdag 30 maart is de tweede lezing in een reeks van vier over vijf eeuwen protestantisme. Met deze lezingen sluit de gemeente aan bij het jaarthema van de remonstranten, ‘Pleidooi voor vrijheid’, en bij de wereldwijde herdenking van het vijfde eeuwfeest van de Reformatie.
De tweede avond is gewijd aan het thema: Heeft het protestantisme de vrijheid bevorderd?
Vaak wordt de modernisering van de Westerse samenleving met de invloed van het protestantisme in verband gebracht. Het protestantisme wordt zelfs als een belangrijke factor in de secularisering van de Westerse wereld gezien. Heeft het protestantisme de ontwikkeling van de wetenschap bevorderd? Hoe verhield het protestantisme zich tot de Verlichting en het kritische denken? Over die vragen gaat de tweede avond.
De inleider is ds. Peter Nissen, een van onze beide predikanten. Hij is als kerkhistoricus onder meer gespecialiseerd in de geschiedenis van de Reformatie en werkte mee aan een boek met de titel De Reformatie. Breuk in de Europese geschiedenis en cultuur, dat binnenkort verschijnt bij uitgeverij WalburgPers te Zutphen.
De lezing vindt plaats in ons kerkgebouw aan de Wilhelminastraat in Oosterbeek. Het is niet noodzakelijk de hele cyclus van vier avonden te volgen; u kunt ook een of meer afzonderlijke avonden meemaken. De toegang bedraagt € 7,50 voor leden en vrienden, € 10 voor anderen. De avond duurt van 20 tot 22 uur en tijdens de pauze is er een drankje en een knabbeltje.

Agenda