St. Bernulphuskerk, vesper op zondag 17 december om 19.00 uur

St. Bernulphuskerk, vesper op zondag 17 december om 19.00 uur
Datum 17 december 2017
Tijd 19:00 - 20:00 uur
Locatie Oosterbeek

Festival of Lessons and Carols in Oosterbeek in de St. Bernulphuskerk 

Ter afsluiting van de Adventsvespers wordt op zondag 17 december 2017, aanvang 19.00 uur, in de St. Bernulphuskerk,Utrechtseweg 129,
te Oosterbeek een vesperdienst gehouden in de vorm van een ‘Festival of Lessons and Carols’.

        Het Oecumenisch Projectkoor onder leiding van dirigent Danny Nooteboom verleent muzikale medewerking. Het orgel wordt bespeeld door Dick van der Meer. Voorganger is Reverend Father Geoffrey Allen.

Het eerste Festival of Lessons and Carols werd bijna 100 jaar geleden voor het eerst gezongen in Cambridge. Een traditie ontstond: vanuit Cambridge verspreidde het Festival of Lessons and Carols zich over heel Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Ook in Nederland is op veel plaatsen het Festival een opmaat geworden naar Kerstmis. Nog elk jaar zingt in Cambridge het beroemde Choir of King’s College de Carols op kerstavond.

Het is een programma in kersttijd met Engelse koormuziek, een programma waarin bijbelteksten, de ‘Lessons’, worden afgewisseld met kerstliederen, de Carols. Voor Nederlanders is dit eveneens een heel aantrekkelijke liturgie in de adventsperiode.

Het programma bestaat uit een afwisseling van koorzang, samenzang van traditionele Engelse kerstliederen en korte lezingen in verhaal of dichtvorm. Vaste onderdelen zijn bijv. in het begin van de dienst de Carol ‘Once in royal David’s city’ en aan het einde, na de lezing uit Johannes 1, de Carol ‘O come all ye faithful’.

Men kan een duidelijke Nederlandse vertaling van dit overwegend Engelse programma in de liturgie mee lezen. We hopen dat u deze dienst met ons mee wilt vieren.

Agenda