Thomasviering in de Bernulphuskerk (Oosterbeek)

Thomasviering in de Bernulphuskerk (Oosterbeek)
Datum 6 mei 2017
Tijd 18:00 - 20:00 uur
Locatie Oosterbeek

Van de Raad van Kerken Oosterbeek/Wolfheze

Met andere ogen… 26e Thomasviering  –  Zaterdag 6 mei 2017 om 18.00 uur in de Bernulphuskerk te Oosterbeek 

Met ondersteuning van zanggroep

Op zaterdag 6 mei 2017 om 18.00 uur wordt in de St. Bernulphuskerk in Oosterbeek (Utrechtseweg 129) voor de 26e maal een “Thomasviering” gehouden, ditmaal met het thema Met andere ogen…. Een zanggroep geeft hieraan medewerking. De viering wordt afgesloten met een maaltijd.

Thomasvieringen zijn komen overwaaien uit het Finse Helsinki en worden op verschillende plaatsen in Nederland gehouden. Sinds 2004 tweemaal per jaar ook in Oosterbeek. Ze bieden vooral een thuis voor mensen die spiritueel ‘dakloos’ zijn. Thomas was een volgeling van Jezus die twijfels en vragen had: hij was een ‘ongelovige gelovige’. De zoektocht naar geloof, spiritualiteit en zingeving staat centraal in deze vieringen. Ze bieden vrijheid en respect voor ieders eigen

In de sfeervolle Bernulphuskerk is ruimte voor geloofservaring, persoonlijke bezinning en ontmoeting. Met woorden en teksten, maar ook met verstilling en verbeelding. Omdat iedereen deze zoektocht op een eigen manier beleeft, is er in de viering een gedeelte van ongeveer twintig minuten, ‘de Heilige Chaos’ genoemd, waarin men op verschillende plaatsen in de kerk op eigen manier aan de slag kan gaan. Wat er gebeurt, hangt samen met het thema dat aan de orde is. Dat thema is ditmaal Met andere ogen…

We luisteren bij de viering naar verhalen en zingen samen.

Tijdens de Heilige Chaos komen verschillende aspecten van het thema aan de orde. Men kan deelnemen aan een groepsgesprek over het thema in de Tituskapel met de voorganger. Ook is het mogelijk een lichtje aan te steken en te mediteren in de Mariakapel. Verder kan men zijn eigen ‘andere kijk’ in woord of beeld inbrengen. Er bestaat voorts gelegenheid tot het schrijven van voorbeden en informatie bekijken over het ‘goede doel’ (collectedoel).

Een gezamenlijke, volledige, maaltijd van 19.00 tot 20.00 uur (u hoeft niet meer te koken!) maakt deel uit van de viering. Tijdens deze maaltijd is er uitgebreid gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Er wordt afgesloten met een kopje koffie of thee.

Voor deze bijzondere viering wordt iedereen, ook kinderen en jeugdigen, van harte uitgenodigd.

Kortom, er lijkt een goede reden om deze bijzondere bijeenkomst bij te wonen met uw familie, vrienden en buren. Het is niet nodig u tevoren aan te melden voor de maaltijd; bij grote opkomst passen we gewoon ‘eerlijk delen‘ toe.

 

Inlichtingen: Leo van Weele, 026 333 7460

 

Agenda