25 augustus 2017

Expositie van Robbert van Schagen in onze kerk

Geschreven door AnnaElise

Van 7 augustus tot begin oktober hangen er in de kerkzaal werken van Robbert van Schagen.

Hij werd in 1939  geboren in het voormalige Nederlands Indie. Na de oorlog vertrok het gezin naar Santpoort waar hij ook de middelbare school volgde. Daar trof hem het geluk dat hij Anton Pieck – “toen al een oude man” – als tekenleraar had. Pieck ontwikkelde bij hem gevoel en liefde voor het tekenen, iets wat hem nooit meer heeft losgelaten. Hij ging studeren in Wageningen maar de studietijd werd wederom veraangenaamd door tekenen al dan niet in verenigingsverband (La Quast). Met enige nostalgie toont hij enkele tekeningen uit die periode. Na zijn studie ging hij werken in diverse verre buitenlanden.

Na zijn pensionering in 2000 vond hij tekenen en aquarelleren niet voldoende. Hij verdiepte zich in de techniek van het etsen waar hij zich nu volledig op heeft toegelegd. Daarbij blijft tekenen altijd het uitgangspunt. Alle objecten lenen zich ervoor om door hem te worden vastgelegd. Soms gaat dit in een vorm van een “serie”. In de komende expositie zal hij onder meer de verschillende stadia van het etsproces laten zien. Een andere wijze van vastleggen van wat je ziet is de fotografie. Mogelijk dat Van Schagen daar ook iets van laat zien.

              

 

Er is één reactie op “Expositie van Robbert van Schagen in onze kerk”

  1. Tijs schreef:

    Benieuwd hoe het hangt in Oosterbeek. Ken zijn werk. Fotografie is bijzonder en verrassend! Iets voor een volgende expositie?

    T.

Plaats een reactie

Gerelateerd