29 april 2021

Een vierluik. Bezinningsmomenten met als thema ‘een broos leven’

Geschreven door Raymond Pichon

Wie de wekelijkse kerkdiensten mist, kan nu kijken naar vier bezinningsmomenten. Het zijn een soort alternatieve kerkdiensten online, georganiseerd door de Parkstraatgemeente in Arnhem, de Remonstrantse Kerk in Oosterbeek en de Eglise Wallonne (Waalse kerk) in Arnhem. Het thema van de vier diensten is ‘een broos leven’. Tijdens de coronacrisis zijn wij ons bewuster geworden van de kwetsbaarheid van het leven, van de natuur en de gevolgen van menselijk handelen. Ook vrijheid was niet meer zo vanzelfsprekend.

Joost Röselaers zegt over de ‘broze aarde’ in zijn overdenking: ‘Het is goed om te beseffen dat wij deel uitmaken van een kwetsbaar en prachtig geheel’. Hij wil de mens aanspreken op zijn verantwoordelijkheid voor de hele aarde. Hier onder vindt u de eerste drie bezinningsmomenten. De vierde staat binnenkort op deze website en wordt gehouden door Jaap Marinus.

Deel 1 met als thema Broze Aarde. Voorganger Joost Röselaers

Deel 2 met als thema een Broos Mens. Voorganger Annemarieke van der Woude

Deel 3 met als thema Vrijheid met o.a. een interview met Sophie Lambrechtsen-ter Horst

Deel 4 met als thema ‘broze tijd’, door Jaap Marinus. Het bezinningsmoment is opgenomen in de Parkstraatkerk (muziek) en de Waalse kerk (tekst)

 

Plaats een reactie





Gerelateerd