21 juli 2017

Najaarsprogramma 2017: feest, inspiratie en bijzondere mensen

Geschreven door AnnaElise

Najaarsprogramma 2017: feest, inspiratie en bijzondere mensen

Dit najaar kunnen leden en vrienden van de Remonstranten bijzondere mensen en inspirerende activiteiten verwachten. Huub Oosterhuis en Eric Corton komen naar Oosterbeek.

We openen het nieuwe seizoen op zondag 10 september 2017 om 10 uur met een ‘Kerkproeverij’. Je kunt iemand meenemen naar deze kerkdienst die normaal gesproken niet zou gaan. Kerken van alle gezindten door heel Nederland stellen hun deuren open voor iedereen die belangstelling heeft voor wat er in een kerk gebeurt. De uitnodiging luidt: kom precies zoals je bent!

Ook op 10 september, ’s middags, vieren we met leden, vrienden en gasten van 14.30 tot 17 uur het Feest van het Gesprek, met als hoogtepunt om 15 uur een inleiding door de bekende dichter en theoloog Huub Oosterhuis, bekend van zijn prachtige liederen en de uitvaart van prins Claus. Hij stelt dat je tijdens een kerkdienst belooft dat je je inzet voor een betere wereld.

Eric Corton houdt een lekenpreek tijdens de bijzondere kerkdienst van 15 oktober. Zijn verhaal gaat over vrijheid en de grenzen daarvan. Eric Corton gaf op Bevrijdingsdag dit jaar door heel Nederland vrijheidscolleges.

Er zijn drie bijzondere films uitgezocht door Theo Smit en Peter Nissen. Ze draaien om de vraag: wat maak je van je leven? Welke afslagen neem je en wat zijn daarvan de gevolgen? Een mooi onderwerp voor het gesprek na afloop, met een goed glas wijn van het Filmhuis Oosterbeek.

Dit jaar worden alle lunchbijeenkomsten ingeleid door leden en vrienden van de kerk.

  • Op 29 september vertellen Beatrijs van den Bos en haar man Jeroen Hendriksen over hun boek: Rimpelingen. Jeroen Hendriksen begeleidt kankerpatiënten bij het optekenen van hun levensverhaal en schreef ook over zijn eigen ervaringen met de ziekte. Beatrijs van den Bos maakte de illustraties in dit boek.
  • Henk Horsman vertelt op 3 november over hoe christendom en vrijmetselarij zich tot elkaar verhouden. Henk Horsman is naast Remonstrant vrijmetselaar.
  • Rienk Arnold gaat op 1 december de stelling aan dat het conflict tussen de Palestijnen en Israël onoplosbaar is. Of toch niet?

 

Ook drie lezingen dit najaar. Deze gaan over het Remonstrantse jaarthema ‘Houvast’. Koen Holzapffel schreef er een boek over dat dit najaar verschijnt. Frans Maas vraagt zich af hoe erg het is wanneer we een zingevingscrisis doormaken. Peter Nissen sluit af met gedachten over zin zoeken, geven en ontvangen.

 

40+ 

Onze gemeente groeit. In drie jaar zijn maar liefst 40 mensen vriend geworden, dankzij de wervingscampagne en de actieve gemeente. Hiermee is Oosterbeek de sterkst groeiende Remonstrantse gemeente. Help mee om die trend vast te houden en neem eens iemand mee. Bijvoorbeeld tijdens de Kerkproeverij?

Martine Hemstede, pr en communicatie

Plaats een reactie

Gerelateerd