23 augustus 2020

Najaarsprogramma: Mijn held en ik – Levensverhalen

Geschreven door Raymond Pichon

Mijn held en ik – Levensverhalen

Wat is een held anno 2020? In het licht van Corona zijn de criteria overzichtelijk: iemand die 1,5 meter afstand houdt van anderen en die regelmatig zijn handen wast. Ook wij houden ons voorlopig aan deze criteria. Het kan zijn dat deze nog worden aangescherpt de komende tijd. Dat zal invloed hebben op het wel of niet doorgaan van onze activiteiten. Het programma is dus enigszins onder voorbehoud. En u zult er veel activiteiten in herkennen die wij hadden gepland in het voorjaar van 2020, maar die vanwege de maatregelen geen doorgang konden vinden.

Het najaarsprogramma in Oosterbeek staat in het teken van levensverhalen. Het biedt een zoektocht naar de verbinding tussen je levensverhaal en je geloof. Bijbelse verhalen, eeuwenlang doorgegeven, kunnen een verrassend zicht geven op ons eigen levensverhaal. Vanuit die overtuiging zijn elf vrijzinnige voorgangers aan de slag gegaan met het verbinden van eigen ervaringen met bijbelse helden. Simson natuurlijk, maar ook Judas. De Bijbel kent ook veel antihelden. Kunnen deze bijbelse helden helpen je eigen levensverhaal beter te begrijpen? Bert Dicou en Koen Holtzapffel maakten een publicatie rond het jaarthema met als titel ‘mijn held en ik’.

Het jaarthema komt terug in de kerkdiensten, de lekenpreek van Cees van Lede, in de verschillende lezingen, meditatieve momenten, kringen en in de nieuwe gespreksgroep rond het boek ‘de zin van het leven’ van Fokke Obbema.

Alle activiteiten vinden plaats in de Remonstrantse Kerk, Wilhelminastraat 10 in Oosterbeek, tenzij anders vermeld. In het kerkgebouw is altijd een kleine expositie met werk van een beeldend kunstenaar uit de regio te bewonderen.

Actuele ontwikkelingen en wijzigingen in het programma vind je op de website https://oosterbeek.remonstranten.nl, via Twitter @RemOosterbeek of op de Facebookpagina van de Remonstrantse Gemeente Oosterbeek.

Plaats een reactie

Gerelateerd