18 juni 2018

Van Groningen naar Oosterbeek – foto-expositie Jurjen Berends

Geschreven door Martine Hemstede

Jurjen Berends (1966) fotografeert vooral landschappen en stadsgezichten. Water heeft een grote aantrekkingskracht op hem. Hij werd geboren op het binnenvaartschip van zijn ouders in Delfshaven. ‘Als ik op het water ben, voel ik meteen complete rust’, zegt hij. Water reflecteert het licht steeds weer anders, en dat blijft het onderzoeken waard.

Zijn werk is in de zomermaanden te zien in de Remonstrantse kerk Oosterbeek. Drie van de foto’s zijn in en om Groningen gemaakt, waar Jurjen woont. Binnenkort verhuist hij naar Oosterbeek. Hij gaat samenwonen met Martine Hemstede. Daarom zijn in de kerkzaal ook drie foto’s  uit Oosterbeek te zien. Als je binnenkomt hangen die rechts.

Jurjen fotografeert vooral voor zijn plezier, maar af en toe is het werk. Zo maakt hij foto’s voor websites. In het dagelijks leven is hij ICT projectleider bij consultancybedrijf CGI. Dit is zijn eerste solo-expositie.

Camera: Canon D70

Instagram: @Jurjen66

De foto’s zijn te koop voor 150 euro per stuk. Het ingenieuze ophangsysteem van Xpozer is in deze prijs inbegrepen. Meer informatie: JurjenBerends@outlook.com

Plaats een reactie

Gerelateerd