12 maart 2017

Filmavond met Amnesty op dinsdag 21 maart: 14 Kilómetros

Geschreven door AnnaElise

Filmavond met Amnesty op dinsdag 21 maart: 14 Kilómetros

Ook de filmavond in maart (let op: nu niet op de tweede, maar op de derde dinsdag van de maand) organiseert onze gemeente samen met de werkgroep Oosterbeek-Renkum van Amnesty International. Op dinsdagavond 21 maart bekijken we in het Filmhuis Oosterbeek de film ’14 Kilómetros’, een andere film dus dan aangekondigd was in het voorjaarsprogramma.

’14 Kilómetros’ reconstrueert een gevaarlijke reis vol ontberingen van drie jonge Afrikaanse migranten, die hun familie, vrienden en thuisland achterlaten om in Europa het ultieme geluk te vinden. De reis door Mali, Nigeria, Algerije en Marokko is door de Spaanse regisseur Gerardo Olivares oogverblindend mooi in beeld gebracht. De prachtige beelden vormen een opmerkelijk contrast met het onderwerp van de film: de erbarmelijke ervaringen, die Afrikanen bereid zijn te ondergaan om hun droom te verwezenlijken. Die droom is: het oversteken van die laatste veertien kilometers uit de titel van de film, de afstand tussen Marokko en Spanje, dus tussen Afrika en Europa, bij de Straat van Gibraltar. Een aangrijpende, wonderschone film over een zeer actueel thema. De film werd op diverse (Latijns-Amerikaanse) filmfestivals bekroond.

De film wordt vertoond in het Filmhuis Oosterbeek, het kleinste maar gezelligste filmhuis van het land, Weverstraat 85. De film begint om 20 uur. Het Filmhuis is een half uur voor aanvang van de film open. De film wordt kort ingeleid en na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van een drankje.

Omdat de werkgroep van Amnesty International ons deze filmavond aanbiedt, is de toegang gratis. Iedereen is van harte welkom, aanmelden is niet nodig. Neem gerust buren, vrienden en kennissen mee!

Gerelateerd