9 januari 2019

Stichting Chef bereikt veel met collectegelden

Geschreven door Martine Hemstede

Stichting Chef, de goede doelen-organisatie van de Oosterbeekse docent Jaap van Duuren, heeft in twee jaar een school gebouwd in Mamuda, Gambia en drie scholen gerenoveerd. Dat doet hij deels met de opbrengst van collectes in de Remonstrantse kerk Oosterbeek.

Van Duuren heeft daarnaast twee zeecontainers vol schoolmeubilair uit Arnhem en Oosterbeek naar Gambia verscheept. Het volgende project is het bouwen van twee huizen voor docenten en een overdekte kook/eetgelegenheid bij de nieuwe school in Mamuda. Docenten moeten vaak bij school overnachten omdat ze ver weg wonen. Ouders en kinderen eten bij de school.

Verder wil Jaap van Duuren een kleuterschooltje bij Sambuyang herbouwen. Het bestaande gebouw stond op instorten. Het schoolhoofd en de leerkrachten staken zelf de handen uit de mouwen om de school uit de grond te stampen. Van Duuren begeleidt de bouw ter plekke. Zijn eigen reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening, zodat alle donaties bij de leerlingen terecht komen.

Onderwijs in ontwikkelingslanden is essentieel voor mensen om zich aan armoede te onttrekken. Wie buiten de collecte om een extra bijdrage wil doen voor het bijzondere werk van Stichting Chef kan die overmaken naar NL24RABO 0300070772 tnv. Stichting Chef. Via de website www.stichtingchef.nl zijn alle vorderingen te volgen.

Plaats een reactie





Gerelateerd