Groene kerk

 

Sinds 2022 zijn wij een Groene Kerk. Groene Kerk is een landelijke beweging van kerken waar duurzaamheid, vergroenen en sociale rechtvaardigheid bij elkaar komen en leidend zijn. De groene kerk is een methode om na te denken over goed en recht doen omwille van onze naasten. Waarbij naast oog voor duurzaamheid ook zorg is voor de schepping. Groene kerk is een beweging, geen keurmerk. Het is dus een proces waarin we stap voor stap werken aan een groenere kerk, het is onze bijdrage aan een rechtvaardige samenleving. Elk jaar één duurzame stap.

Om de beweging meer kracht te geven laten we ons inspireren door de landelijke beweging van Groene Kerken en werken we nauw samen met de andere Groene Kerken in de gemeente Renkum.

De schepping roept !

Mars voor klimaat en rechtvaardigheid

Op 12 november is er in Amsterdam een grote mars voor klimaat en rechtvaardigheid. Ook de Groene Kerken zijn present. De mars begint om 13 uur op de Dam in Amsterdam. Zorg dat u erbij bent!

Binnenkort weer sinterklaas

Sinterklaas (en soms ook Kerstmis) zijn steeds commerciëler en materialistischer geworden. Cadeaus staan meer en  meer centraal. Hoe kun je daar een ‘groene’ invulling aan geven is dan de vraag die opkomt. Dat kan eenvoudig door eens kritisch te kijken vaan de cadeaus. Kijk eens in een tweedehandswinkel om een gift te vinden. Een ‘ervaring’ geven kan ook heel origineel uitpakken: biedt aan en keer te koken, samen naar de film te gaan of iets anders samen te doen. Een gift aan een goed doel is ook een mogelijkheid. 

Natuurlijk is het ook een idee om de surprise en het gedicht een meer prominente plek te geven op het feest. Of samen een gezelschapsspel te spelen. 

Kortom er zijn veel mogelijkheden om tot en ‘groenere’ invulling te komen en toch een gezellig feest samen te vieren.