Film: Lady Bird

Film: Lady Bird
Datum 11 september 2018
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Entree
7,50 / 10 euro

Dinsdag 11 september 2018 om 20 uur: Lady Bird

De film ‘Lady Bird’ van regisseuse Greta Gerwig uit 2017 vertelt het verhaal van een rebelse tiener, opgroeiend in een conservatief Amerikaans milieu in Sacramento, die snakt naar de vrijheid van het ‘volle leven’ in New York. In plaats van Christine noemt ze zich nu Lady Bird: een nieuwe naam als symbool van een nieuwe identiteit. Zij zet zich af tegen haar moeder, een verpleegster die hard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt nu haar man werkloos is. Langzaam ontdekt Lady Bird dat ze meer lijkt op haar moeder dan zij dacht.

De Remonstranten bekijken regelmatig samen een film. Meestal op de tweede dinsdag van de maand, maar dit najaar ook een keer op de zondagmiddag. Bij die filmavonden is iedereen van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Alle films worden vertoond in het Filmhuis Oosterbeek aan de Weverstraat 85 in Oosterbeek. De film begint op dinsdagen om 20 uur, op de zondagmiddag om 15 uur. Het Filmhuis is een half uur voor aanvang van de film open. De films worden kort ingeleid en na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van een drankje. Kosten: € 7,50 voor leden en vrienden, € 10 voor anderen.

In het najaar van 2018 worden vier films bekeken die allemaal iets te maken hebben met de zoektocht naar vrijheid en daarmee aansluiten op het jaarthema van de Remonstranten.

Agenda