Filmkring: Beautiful Boy

Filmkring: Beautiful Boy
Datum 8 oktober 2019
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Locatie Filmhuis, Oosterbeek
Entree
€7,50 / €10

De Remonstranten hebben in Oosterbeek een filmkring, die regelmatig samen een film bekijkt. Dat gebeurt in het najaar van 2019 op de tweede dinsdagavond van de maand. Bij die filmbijeenkomsten is iedereen van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Alle films worden vertoond in het Filmhuis Oosterbeek, het kleinste maar gezelligste filmhuis van het land. Het adres is Weverstraat 85 in Oosterbeek. De film begint om 20 uur. Het Filmhuis is een half uur voor aanvang van de film open. De films worden kort ingeleid en na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van een drankje. Kosten: € 7,50 voor leden en vrienden, € 10 voor anderen.

In het najaar van 2019, van september tot en met november, worden drie films bekeken van Vlaamse cineasten. De films gaan allemaal over kwetsbare situaties waarin mensen terecht kunnen komen.

‘Beautiful Boy’ (2018) is het Amerikaanse filmdebuut van de Vlaamse cineast Felix Van Groeningen. De film vertelt het verhaal van David Sheff, een journalist, die samenwoont met zijn vriendin en twee kinderen, maar die uit een eerdere relatie nog een zoon heeft, de getalenteerde Nic. Als hij er achter komt dat Nic verslaafd is aan de drug ‘crystal meth’, lijkt zijn wereld in te storten. Hij zet alles op alles om Nic te redden en van zijn verslaving af te helpen. Maar hoe doe je dat? En wil Nic wel gered worden? Is loslaten misschien de enige weg? Een aangrijpende film over de onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en een zoon. Met ‘uitzonderlijk acteerwerk’, zoals NRC schreef.

Agenda