Filmkring: Disobedience

Filmkring: Disobedience
Datum 10 maart
Tijd 15:00 - 17:00 uur
Locatie Filmhuis Oosterbeek
Entree
7,50 / 10 euro

De Remonstranten hebben in Oosterbeek een filmkring, die regelmatig samen een film bekijkt, in de wintermaanden op de tweede zondagmiddag van de maand en in het voorjaar op de tweede dinsdagavond van de maand. Bij die filmbijeenkomsten is iedereen van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Alle films worden vertoond in het Filmhuis Oosterbeek, het kleinste filmhuis van het land, aan de Weverstraat 85 in Oosterbeek. De film begint op de zondagmiddagen om 15 uur en op de dinsdagen om 20 uur. Het Filmhuis is een half uur voor aanvang van de film open. De films worden kort ingeleid en na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van een drankje. Kosten: € 7,50 voor leden en vrienden, € 10 voor anderen.

De Amerikaans-Iers-Britse speelfilm Disobedience (2017) van de Chileense regisseur Sebastián Lelio onderzoekt de grenzen van verdraagzaamheid. De joodse fotografe Ronit Krushka keert na het overlijden van haar vader, die rabbijn was, vanuit New York terug in de orthodox-joodse gemeenschap van Londen waarin zij opgroeide. Zij logeert bij de beoogde opvolger van haar vader. Deze is inmiddels getrouwd met de beste jeugdvriendin van Ronit en de liefde tussen beide vrouwen bloeit weer op. Dat stelt de verdraagzaamheid van de joodse gemeenschap op de proef. De film is gebaseerd op een roman van Naomi Alderman.

Agenda