Filmkring: Sprakeloos

Filmkring: Sprakeloos
Datum 10 september 2019
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Locatie Filmhuis, Oosterbeek
Entree
€7,50 / €10

De Remonstranten hebben in Oosterbeek een filmkring, die regelmatig samen een film bekijkt. Dat gebeurt in het najaar van 2019 op de tweede dinsdagavond van de maand. Bij die filmbijeenkomsten is iedereen van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Alle films worden vertoond in het Filmhuis Oosterbeek, het kleinste maar gezelligste filmhuis van het land. Het adres is Weverstraat 85 in Oosterbeek. De film begint om 20 uur. Het Filmhuis is een half uur voor aanvang van de film open. De films worden kort ingeleid en na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van een drankje. Kosten: € 7,50 voor leden en vrienden, € 10 voor anderen.

Op dinsdagavond 10 september gaat de filmkring van start met de film ‘Sprakeloos’. ‘Sprakeloos’ is een film uit 2017 van de Vlaamse cineaste Hilde van Mieghem, naar de prachtige en herhaaldelijk bekroonde roman uit 2009 van de bekende Vlaamse auteur Tom Lanoye (*1958), over de flamboyante en welbespraakte moeder van een schrijver (= Lanoye zelf) die een beroerte krijgt en dan letterlijk ‘sprakeloos’ wordt en alleen nog maar brabbeltaal uitslaat. Haar rol wordt vertolkt door de actrice Viviane De Muynck. ‘Een Vlaamsere madam dan Viviane De Muynck is er niet,’ schreef de Volkskrant over haar rol in dit ‘hartverscheurend portret’. Een mooie, ontroerende film over het omgaan met menselijke kwetsbaarheid.

Agenda