Kerkdienst: bidden is je verlangen voeden

Kerkdienst: bidden is je verlangen voeden
Datum 21 juli 2019
Tijd 10:00 - 11:00 uur
Locatie Remonstrantse kerk, Oosterbeek
Entree
Gratis, vrijwillige bijdrage
Bidden is woorden geven aan je verlangen en het zo voeden. Dat kan trouwens ook zonder woorden, door stil in je hart ruimte te scheppen voor waar je verlangen naar uitgaat.
In de dienst van zondag 21 juli, de vijfde zondag van de zomer, lezen wij twee verhalenover vrouwen die de weg van hun verlangen volgen. Een van die verhalen is over de zussen Maria en Martha, die Jezus op bezoek krijgen. De ene is druk bezig en de andere zit aan de voeten van Jezus te luisteren. De middeleeuwse mysticus Meister Eckhart maakt duidelijk dat beide houdingen bij elkaar horen. Maria is nog aan het leren en Martha brengt het geleerde in praktijk. Allebei doen zij wat op dat moment bij hen past: zij volgen hun hart en scheppen ruimte voor hun verlangen.
De dienst begint om 10 uur. Voorganger is ds. Peter Nissen, een van de twee eigen predikanten van de remonstrantse gemeente Oosterbeek. De vleugel wordt bespeeld door Elly van Liempt. De opbrengst van de collecte is bestemd voor het Interkerkelijk NoodfondsRenkum.
Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten bij een kopje koffie of thee.

Agenda