Lezing over ‘Oikocredit’ door Eric Holterhues

Lezing over ‘Oikocredit’ door Eric Holterhues
Datum 21 november 2019
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Locatie Remonstrantse kerk, Oosterbeek
Entree
€7,50 / €10

Oikocredit is een in 1975 door de Wereldraad van Kerken opgerichte internationale organisatie, die mensen in extreme armoede kansen wil bieden door hen microkredieten te verschaffen. Zij is ontstaan uit een kerkelijk beleggingsfonds dat niet de maximalisatie van winst tot doel heeft, maar de bestrijding van armoede door leningen te vertrekken aan mensen die geen toegang hebben tot de kredieten van de grote banken. Koningin Maxima is een van de grote pleitbezorgers van het systeem van microfinanciering. De Remonstrantse Broederschap is participant in Oikocredit. Ook de diaconale commissie van onze gemeente steunt de organisatie van harte.

Op 21 november komt Eric Holterhues vertellen over de achtergronden en de werkwijze van Oikocredit. Hij is theoloog van vorming en werkte van 2000 tot 2017 in verschillende functies bij de Triodos Bank, onder meer als manager van het Triodos Cultuurfonds en als manager kredietverlening. Sinds mei 2017 is hij directeur van Oikocredit Nederland. Hij combineert zakelijkheid met spiritualiteit en hecht grote waarde aan het thema duurzaamheid. Want ook Oikocredit durft te dromen over een andere, menswaardige toekomst.

De lezing vindt plaats in de kerkzaal en begint om 20 uur. Rond 22 uur wordt de avond afgesloten. Tijdens de pauze is er een drankje en een knabbeltje. De entree bedraagt € 7,50 voor leden en vrienden van de gemeente en € 10 voor anderen.

Agenda