Pinksteren, gezamenlijke dienst in de Vredebergkerk

Pinksteren, gezamenlijke dienst in de Vredebergkerk
Datum 28 mei 2023
Tijd 10:00 - 11:00 uur
Locatie Vredebergkerk Oosterbeek

50 JAAR RAAD VAN KERKEN

OOSTERBEEK WOLFHEZE DOORWERTH HEVEADORP

Dit jaar viert de Raad van Kerken Oosterbeek Wolfheze Doorwerth Heveadorp haar 50-jarig jubileum. Een halve eeuw oecumene in onze dorpen is iets om dankbaar voor te zijn en ook om te vieren!

De aftrap van de festiviteiten vindt plaats op Pinksterzondag 28 mei 2023 om 10 uur met een feestelijke Pinksterviering in de Vredebergkerk te Oosterbeek waar voorgangers uit alle vier geloofsgemeenschappen – Bernulphuskerk, Ontmoetingskerk, Remonstrantse Kerk, Vredebergkerk – hun medewerking aan zullen verlenen: wat heeft oecumene ons gebracht? Deze zondag zal dan ook alleen de Vredebergkerk geopend zijn. We hopen op een grote toestroom van kerkgangers uit alle betrokken geloofsgemeenschappen.

In de dienst is ook aandacht voor de kinderen die daarna naar hun eigen kindernevendienst zullen gaan.

Na afloop van de viering zullen we onder muzikale begeleiding buiten de banier onthullen die speciaal voor dit jubileum is gemaakt en die bij elke festiviteit bij de vijf kerkgebouwen zal wapperen. Daarna drinken we gezamenlijk koffie met iets lekkers en zullen we de aanwezigen aangenaam bezighouden zodat we op een ongedwongen manier de kennismaking voort kunnen zetten.

Om deze dag extra luister bij te zetten, zou het leuk zijn als u in uw kleding iets van rood/oranje/geel – uitgesproken kleuren van het Pinksterfeest – wilt stoppen. Dat mag iets heel kleins zijn, maar ook van top tot teen!

Thuis meevieren kan ook, via de website van de PKN Oosterbeek Wolfheze – www.pkn-oosterbeek-wolfheze.nl – kunt u de dienst live meebeleven. Kies de button KERKDIENST rechts in uw beeld en u komt op een pagina waar u eenvoudig de button van de kerkomroep kunt vinden. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de dienst wordt gestart met de uitzending.

Agenda