14 mei 2017

Lezing over het wereldprotestantisme op 18 mei

Geschreven door AnnaElise

Lezing over het wereldprotestantisme 

Op donderdag 18 mei is de vierde (en laatste) lezing in de reeks over vijf eeuwen Reformatie. Met deze lezingen sluit de gemeente aan bij het jaarthema van de remonstranten, ‘Pleidooi voor vrijheid’, en bij de wereldwijde herdenking van het vijfde eeuwfeest van de Reformatie.

De vierde avond is gewijd aan het thema: Het wereldprotestantisme nu.

Hoe staat het protestantisme er wereldwijd voor? Welke rol speelt het in het christendom buiten de Westerse wereld? En hoe komt het dat de Pinksterkerken en de evangelische beweging wereldwijd de sterkst groeiende vorm van christendom zijn? Welke toekomstkansen heeft het protestantisme? Die vragen komen aan bod tijdens de vierde avond.

De inleider is ds. Peter Nissen, een van onze beide predikanten. Hij is als kerkhistoricus onder meer gespecialiseerd in de geschiedenis van de Reformatie en werkte mee aan een boek met de titel De Reformatie. Breuk in de Europese geschiedenis en cultuur, dat deze maand verschijnt bij uitgeverij WalburgPers te Zutphen.

De lezing vindt plaats in ons kerkgebouw aan de Wilhelminastraat in Oosterbeek. De toegang bedraagt € 7,50 voor leden en vrienden, € 10 voor anderen. De avond duurt van 20 tot 22 uur en tijdens de pauze is er een drankje en een knabbeltje.

Gerelateerd