2 september 2024

Van ‘zorgen maken’ naar ‘zorg dragen’ -– kom naar de lezing van Carla Dik-Faber!

Geschreven door lieuweboudewijn

Zou er iemand te vinden zijn die zich géén zorgen maakt? Over de verandering van het klimaat, over oorlogen wereldwijd, over de toenemende kloof tussen arm en rijk, over mensen die gedwongen zijn om hun land te verlaten, over desinformatie en nepnieuws?

Maar in de kerk willen we niet bij de pakken gaan neerzitten. We koesteren de hoop dat deze wereld veranderen kan, ten goede.Het motto van de Groene Kerken is: ‘Omdat de schepping roept om een kerk die zorg draagt.’ Ja, misschien is dat wel de belangrijkste opdracht voor de kerken vandaag de dag: een ‘zorgende’ kerk te zijn. En natuurlijk geldt dat niet alleen voor mensen die zich verbonden voelen met een geloofsgemeenschap. We hebben alle mensen nodig om deze aarde een bewoonbare plek te laten blijven en zorg te dragen voor de velen, ver weg of dicht bij, die kwetsbaar zijn.

Voormalig Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie Carla Dik-Faber werd in 2017 uitgeroepen tot groenste politicus. Tegenwoordig is zij projectleider Groene Kerken, een groeiend netwerk van ongeveer 500 kerken dat wil inspireren om goed voor de aarde te zorgen. Tijdens haar lezing zal Carla ingaan op wat je ontdekt als je de Bijbel leest met een ‘groene bril’. Hoe kun je je als geloofsgemeenschap inzetten voor rechtvaardig en duurzaam samenleven? Maar ook dilemma’s komen aan de orde, bijvoorbeeld: hoort het bij het werk van de kerk om mee te doen aan een klimaatmars? Er is veel ruimte voor onderling gesprek.

Dit initiatief wordt ondersteund door de verschillende Groene Kerken in de gemeente Renkum.

De lezing is op woensdag 23 oktober in de remonstrantse kerk, Wilhelminastraat 10 in Oosterbeek. Aanvang 20 uur.

Wij vragen een vrijwillige bijdrage om uit de kosten te komen.

Plaats een reactie





Gerelateerd