8 februari 2023

Dhr. Schoormans over de verhoudingen in Europa

Geschreven door Gerda Versteegen

Op 24 februari aanstaande is het precies een jaar geleden dat de Russische militaire troepen Oekraïne binnenvielen. Nog steeds is er sprake van een verwoede strijd terwijl er tevens door Russische troepen stelselmatig burgerdoelen worden aangevallen en vernietigd. In de lunchbijeenkomst, vrijdag 24 februari, zal de heer Schoormans ingaan op de historische relatie tussen Rusland en Oekraïne. Over deze lezing schrijft hij zelf:

“ Geschiedenis van Oekraïne, beter nog van Rusland en Oost-Europa, boeit mij al jaren. Zeker niet alleen omdat Oekraïne in de wereldpolitiek nu zo centraal is komen te staan. Fascinerend vind ik dat de zo rijke, maar soms ook zo onbegrijpelijke ontwikkelingen van Rusland en oost-Europa, bij ons in het westen zo weinig en dan nog vaak met vooringenomenheid bekend zijn. Dat is geen rechtvaardiging om de huidige situatie noch van Oekraïne noch van Rusland goed of af te keuren. Het is mijn streven, om op basis van verdieping, ons zelf in staat te stellen tot een goede en morele afweging. Dit heb ik alttijd geprobeerd uit te dragen toen ik docent was op de universiteit en in het middelbaar onderwijs”.

De lunch wordt gehouden in de grote concistorie en begint om 12.00 uur en zal tot ongeveer 13.30 uur duren. De kosten zijn € 10,- voor leden en vrienden en € 12,50 voor andere geïnteresseerden in deze lunchbijeenkomst.

Aanmelden, liefst per e-mail, uiterlijk woensdag 22 februari bij Wander Brouwer: wander.brouwer@gmail.com of anders 026-3342552

Plaats een reactie





Gerelateerd