9 maart 2023

Energiegeld delen, hoe nu verder

Geschreven door lieuweboudewijn

Bericht van de Diaconie.

Aan de oproep om energiegeld te delen is door velen in de Gemeente Renkum duidelijk gehoor gegeven en er is ruim gedoneerd aan het Energienoodfonds van de gezamenlijke diaconieën. Nu is het de kunst om dit geld te verdelen. En daar hebben wij uw hulp bij nodig! 

Wie komt in aanmerking voor hulp?

Een ieder die niet in aanmerking is gekomen voor de bestaande regelingen in tegemoetkoming van de energielasten en toch moeite heeft om zijn energierekening te betalen!

Het gaat om inwoners van de gemeente Renkum. Uiteraard zijn er enkele spelregels. Voor het fonds is het prettig als het verzoek binnenkomt via Stichting Renkum voor Elkaar of de Rechtswinkel in Renkum. Zij kunnen ervoor zorgen dat de juiste informatie bij het fonds terecht komt. 

Wij roepen daarom iedereen op, die denkt gebruik te mogen maken van de tegemoetkoming in de energielasten, contact te zoeken met Renkum voor Elkaar of de Rechtswinkel.

Kent u mede-inwoners waarvan u denkt dat zij in aanmerking komen voor een bijdrage, verwijst u hen dan naar de bovengenoemde instanties. 

Op de website www.noodfondsrenkum.nl  vindt u meer informatie. Met vragen kunt u ook contact opnemen met onze diaconie. U kunt ook via e-mail contact opnemen met het Energienoodfonds (energie@noodfondsrenkum.nl). 

Alleen zo kan het Energienoodfonds een solidariteitsfonds zijn. Uit liefde voor hun naaste hebben mensen hun energiegeld gedeeld, en wij spannen ons er graag voor in om dit geld nu écht te delen. 

Miriam Schröder

Diaconie

Plaats een reactie





Gerelateerd