24 april 2018

Expositie van Suiling Yan

Geschreven door Martine Hemstede

Van half april tot medio juni hangen er in de kerkzaal van de Remonstrantse kerk Oosterbeek werken van Suiling Yan. Zij is in China geboren (1967) maar woont al sinds 1993 in Nederland. Zij studeerde Vrije Kunst aan de Hogeschool van de Kunsten in Arnhem (ArtEZ) waar zij in 2000 afstudeerde. Haar atelier bevindt zich in de voormalige Pieter Reijenga Mavo in Oosterbeek.

Zij haalt haar inspiratie vooral uit de natuur. Kleine objecten zoals stenen, schelpen maar ook vogeleitjes, fruit en groenten en bloesemtakken zijn de modellen voor haar schilderijen. Zij neemt alle tijd om deze waar te nemen en te schilderen. “De schoonheid van de natuur geeft troost en hoop in deze wereld met veel ellende en problemen”, zegt ze daarover. Om over na te denken.

In haar schilderijen en inkttekeningen legt zij de objecten zo natuurlijk mogelijk vast met hun eigen kleuren en vormen. Daarnaast maakt zij ook grafische werken die meer fantasie en verhaal bieden. Een bijzonder product van haar creativiteit zijn haar sprookjes die zij (uiteraard) zelf illustreert.

Suiling Yan exposeert in de kerk deze keer met kleine schilderijen, tekeningen en etsen. Meer werken en informatie zijn te vinden op haar website www.yansuiling.com.

Plaats een reactie

Gerelateerd