8 januari 2018

Veel houvast en inspiratie gewenst met het voorjaarsprogramma

Geschreven door Martine Hemstede

Hoe geef je zin aan je leven, waar haal je houvast vandaan? Daarover gaat dit voorjaar een lezingenreeks in de Remonstrantse kerk Oosterbeek. Kunst kan je helpen op zoek te gaan naar wat wezenlijk is in je leven, stelt promovenda Huguette Jurriaanse-Huijghe. Dat geldt ook voor de literatuur, vindt Liesbeth Eugelink, en zeker voor kwetsbaarheid. Over dat laatste thema spreekt hoogleraar remonstrantse theologie aan de VU prof. Dr. Christa Anbeek.

Het jaarthema Houvast is ook dit voorjaar de inspiratiebron voor een heleboel mooie, interessante en opmerkelijke activiteiten bij de Remonstranten Oosterbeek. Zo zijn in het Filmhuis Oosterbeek vier heel verschillende films rond het thema te zien.

De bekende predikant en lieddichter Sytze de Vries komt een avond vertellen over liturgie, en vooral over liederen zingen. Waarom doen we dat zo graag? Natuurlijk wordt er deze avond ook gezongen onder leiding van Govert de Kleer op de vleugel. Deze avond is een samenwerking met de Protestantse gemeente Oosterbeek. Dan zal schrijfster Yvonne Kroonenberg een lekenpreek verzorgen. Ze kreeg op latere leeftijd belangstelling voor religie en wilde altijd al eens preken. Er zijn vanzelfsprekend weer lunchbijeenkomsten en veel inspirerende kerkdiensten.

Inmiddels heeft de Remonstrantse gemeente vier bloeiende kringen. Ook zij komen dit seizoen weer een aantal keren bij elkaar. Over al deze activiteiten is van alles te lezen in bijgevoegd boekje. Achterin staan de data handig bij elkaar. Zet ze vast in je agenda.

Plaats een reactie

Gerelateerd