22 juni 2022

Ik heb een droom; tekst van Norah Meerts

Geschreven door Raymond Pichon

Ik heb een droom.

dat iedereen kan zijn wie die wil zijn. Kan gaan en staan waar die wil staan. Dat iedereen zo vrij is als een vis in het water.

Ik heb een droom.

Dat iedereen bewust raakt wat we met de wereld doen. De wereld is net als het leven er is er maar één van. En wij als mens moeten zorgen dat we de aarde in zijn waarde laten en de opwarming tegen gaan.

Ik heb een droom.

Dat we meer gaan geven om het welzijn van dieren. Om er bij stil te staan dat wij dieren vermoorden voor ons eigen bestwil om te kunnen eten een warme jas om ons heen te kunnen slaan. Dieren gebruiken ons ook niet voor hun bestwil zij lossen het op in de natuur. Een dier heeft het recht om als een koe die weer naar de wei mag blij rond te kunnen hupsen maar dan in het wild voor altijd.

Ik heb een droom.

Dat oorlog verdwijnt en dat iedereen vrij is. Dat niemand de macht over de wereld kan hebben want als de mens er niet was wie was er dan aan de macht? Mensen hebben landen gecreëerd met grenzen om hun macht te tonen, maar de wereld is een bol, die niet is opgedeeld in stukkies.

Ik heb een droom.

Dat elk kind een goede thuissituatie verdiend. Dat als het kind een besluit maakt de ouders het moeten steunen in zoverre dat mogelijk is. Elk kind heeft een hart van goud maar dat wordt beïnvloed door stress en vaak ook door volwassenen.

Ik heb een droom.

Dat elke persoon die ziek is geholpen kan worden. Door bijvoorbeeld zorg of een onderzoek. Of door alleen je aanwezigheid naar een persoon te tonen. Zo draagt iedereen een steentje bij op zijn of haar manier.

Norah Meerts, Oosterbeek, 9 juni 2022.

Er zijn 2 reacties op “Ik heb een droom; tekst van Norah Meerts”

  1. Miriam Schröder schreef:

    Wat een ontroerend stukje en zo waar! Laten we vooral heel voorzichtig zijn met elkaar en de wereld.
    Dank je wel Norah voor deze droom

  2. Marianne De Monchy schreef:

    Lieve Norah,
    Dank je voor jouw mooie droom.
    Ik hoop zo dat de droom werkelijkheid wordt.
    Ik lees het als hoopvol en bemoeding om ons in te zetten voor een betere wereld.
    Dag lieve Norah, tot ziens.

Plaats een reactie





Gerelateerd