31 juli 2020

Intrede Joost Röselaers bij de Remonstranten begint met wandeling door dorpshart Oosterbeek

Geschreven door Raymond Pichon

De nieuwe predikant van de Remonstranten Oosterbeek, Joost Röselaers, wordt bevestigd op 13 september 2020 tijdens een feestelijke kerkdienst in de Concertzaal Oosterbeek. Samen met zijn collega Annemarieke van der Woude zal hij voorgaan in deze dienst. De dag begint met een klein ritueel in de Remonstrantse kerk aan de Wilhelminastraat. Daarna gaat het gezelschap al wandelend naar de Concertzaal, waar de intrededienst plaatsvindt. De grote Bijbel van de kansel en de Paaskaars gaan mee.

Joost Röselaers wil graag nieuwe contacten leggen tussen het dorp Oosterbeek en de kerk. Hij is de afgelopen weken al bij verschillende Oosterbekers op bezoek geweest om kennis te maken. De wandeling staat symbool voor het openzetten van de ramen en deuren van de kerk. Oosterbeek mag weten dat de remonstranten er zijn en dat ze openstaan voor iedereen.

De intrededienst wordt normaal gesproken altijd gedaan in de eigen kerk. Daar is helaas nu niet voldoende ruimte om iedereen te ontvangen op anderhalve meter afstand. Daarom verbindt de wandeling de Remonstrantse kerk met de Concertzaal. De Concertzaal is niet zomaar gekozen: de zaal was rond 1900 de eerste ‘kerk’ van de Oosterbeekse remonstranten. Daar werden diensten gehouden, in afwachting van de bouw van een eigen kerk.

Na de dienst is er gelegenheid om Joost te feliciteren, ook weer op anderhalve meter afstand. We kunnen op het grote buitenterras genieten van een hapje en een drankje.

Plaats een reactie

Gerelateerd