21 februari 2020

Joost Röselaers nieuwe predikant in Oosterbeek

Geschreven door Raymond Pichon
Joost Röselaers zal per 1 juni aanstaande aantreden als predikant van onze gemeente.
Hij volgt hiermee Peter Nissen op die afgelopen najaar predikant werd bij de Doopsgezinde-Remonstrantse gemeente in Nijmegen.

Joost (40) groeide op in het buitenland en studeerde theologie in Leiden. Daar volgde hij ook het Remonstrants Seminarium. Hij was tot 2017 predikant van de Nederlandse Kerk in Londen. Hij is sinds 2017 predikant van Vrijburg Amsterdam, en zal vanaf juni beide functies combineren. Joost woont in Zeist, samen met Anne-Rose en hun kinderen van zes en acht. Joost verheugt zich op de werkzaamheden in Oosterbeek. ‘Ik ben de afgelopen jaren regelmatig voorgegaan in Oosterbeek en heb daar een positief gevoel aan overgehouden. Een prachtig gebouw, warme en betrokken gemeente die keuzes durft te maken en open staat voor nieuwe activiteiten. Het dorp heeft ook een goede sfeer, en ik investeer de komende jaren graag in de betrokkenheid van de gemeente bij haar directe omgeving.’

Joost Röselaers zal het predikantschap vervullen, samen met Annemarieke van der Woude. Hiermee is onze gemeente weer op volle sterkte en zien wij de toekomst met alle vertrouwen tegemoet.

De intrededienst van Joost zal plaatsvinden op zondag 13 september 2020.

Plaats een reactie





Gerelateerd