5 november 2020

Kerstboom versieren met zelf gemaakte versiering

Geschreven door Raymond Pichon

Het jaar 2020 loopt bijna ten einde en voor we het weten is het weer Kerst. In onze kerk staat al jaren in de kersttijd een mooi versierde boom in het liturgisch centrum.

Dit jaar is alles anders dan we gewend waren: we hebben elkaars verhalen en belevenissen veelal niet kunnen horen. De vieringen die er waren en die er binnenkort komen, zijn anders vorm gegeven. De kerstboom die ons elk jaar door zijn schittering plezier gaf, staat in schril contrast met wat we nu ervaren.

We hebben hierover nagedacht en daarom willen we voorstellen om elkaars verhalen en belevenissen toch, maar dan op een andere manier, tot uitdrukking te brengen. We vragen u om zelf iets te maken voor onze kerstboom, alleen of in een klein groepje, met kinderen of kleinkinderen. Een versiering die laat zien dat er ondanks alle moeilijkheden die we ervaren toch altijd weer reden is voor vreugde en hoop. We willen met dit idee uitgaan van de kleuren zilver, kerstrood, wit, transparant, of hout of raffia.

Bij binnenkomst staat achter aan de rechterkant in de kerkzaal een tafel waarop u de versiering vanaf 29 november achter kunt laten. Wij zorgen ervoor dat die in de boom wordt gehangen.

We hopen hiermee, samen met u, een ingetogen kerstboom, passend bij de omstandigheden van nu en passend bij de veranderende wereld, te mogen creëren.

Met vriendelijke groet,

Neeltje de Vries, Marianne Horsman, Elisabeth Stoter

Plaats een reactie





Gerelateerd