2 februari 2023

Lekenpreek: Kathleen Ferrier – 12 maart

Geschreven door Gerda Versteegen

Tijdens de zondagse dienst van 12 maart zal Ferrier de preek van de leek verzorgen. Zij zal vanuit haar Surinaamse achtergrond en studie Latijns Amerikaanse literatuur een oproep doen om juist nu niet moedeloos te worden maar met lef te kiezen voor medemenselijkheid, nieuwsgierigheid en de verbindende kracht van verhalen.

Wie is je vader? Wie is je moeder? Als je iemands verhaal niet kent, liggen snelle oordelen op de loer. Vaak worden die ingegeven door angst. Niet voor niets viert het populisme hoogtij. Nepnieuws verspreidt zich razendsnel. Intussen groeit ongelijkheid, verdiepen breuklijnen en blijft er een achterstand tussen mensen uit een bi culturele achtergrond bestaan.

De wortels van politica en mensenrechten verdediger Kathleen Ferrier liggen verspreid over de hele wereld. Zij woonde en werkte op vele plekken, van Zuid-Amerika tot Hongkong en Den Haag. Haar vader, de latere president van Suriname, Johan Ferrier, leerde haar: ‘volg je hart en je geweten, dan komt het altijd goed’. Na haar studie in Leiden werd zij onder andere Tweede Kamerlid namens het CDA. Tegenwoordig is zij onder andere voorzitter van UNESCO-Nederland, en vindt zij inspiratie in het motto van UNESCO: ‘creating peace in the minds of women and men’.

De dienst wordt geleid door ds. Joost Röselaers en vangt aan om 10.00 uur.





Plaats een reactie





Gerelateerd