7 april 2024

Lekenpreek 14 april door psychiater, Esther van Fenema

Geschreven door Gerda Versteegen

Esther M. van Fenema (Haarlem, 25 november 1970) is een Nederlands psychiater, columnist en schrijver met een jarenlange ervaring in haar vak. Met haar unieke kijk op de psychische gezondheid en welzijn  weet zij mensen te inspireren en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Als psychiater heeft Esther van Fenema talloze mensen geholpen met hun psychische problemen en heeft zij een sterke reputatie opgebouwd in haar vakgebied.  Daarnaast is zij een veelgevraagd spreker op congressen en evenementen , waar zij haar kennis en inzichten deelt met een breed publiek. 

Naast haar werk als psychiater en spreker is van Fenema ook actief als schrijver.  Zo heeft zij meerdere boeken geschreven over uiteenlopende onderwerpen. Samen met Joost Röselaers (predikant Remonstrantse Gemeente Oosterbeek) schreef zij het boek ‘De Leegte Voorbij,  op zoek naar een verhaal dat ons verbindt’. (2023). Voor dit boek gingen de psychiater en de predikant  op pad om zeventien zorgvuldig gekozen bekende, voornamelijk Nederlandse mensen te interviewen. Met dit boek hopen zij een bewustwording op gang te brengen om de grootste crisis van onze tijd te adresseren: de leegte.  

De lekenpreek tijdens de zondagse dienst op 14 april in de Remonstrantse kerk in Oosterbeek  zal een unieke en inspirerende ervaring zijn. Fenema zal haar kennis en wijsheid  op een toegankelijke en boeiende manier delen waardoor iedereen, ongeacht hun achtergrond  zich verbonden zal voelen met de boodschap.

 

Plaats een reactie

Gerelateerd