31 januari 2019

Lezingen ‘Met passie op weg naar Pasen’

Geschreven door Raymond Pichon
Foto: Rolf Hensel

 

OOSTERBEEK ‘Met Passie op weg naar Pasen. Het lijdensverhaal in Bijbel en muziek’ is een serie van drie avonden waarop geluisterd wordt naar passiemuziek en de verhalen over het lijden van Jezus uit de Bijbel lezen.

HERKENBAAR Veel van dat verhaal is ook nu nog heel herkenbaar: teleurstelling, eenzaamheid, beproeving, verraad, verdriet, maar ook overgave, troost en hoop. Om die reden is het spektakelstuk The Passion op tv ook zo populair.

Tijdens de avonden wordt gelezen en worden de vier lijdensverhalen uit het Nieuwe Testament vergeleken. de aanwezigen luisteren naar zogenoemde passiemuziek, van gregoriaans tot Arvo Pärt, van zeer oud tot zeer modern repertoire.

De bijeenkomsten worden geleid door Peter Nissen, een van de twee Oosterbeekse predikanten en hoogleraar Oecumenica aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

PROGRAMMA De lezingen zijn op donderdag 31 januari, 21 februari en 28 maart 2019, van 20 tot 22 uur in de Remonstrantse kerk Oosterbeek aan de Wilhelminastraat 10.

De toegang bedraagt 7,50 euro voor leden/vrienden van de gemeente en 10 euro voor anderen. Dat is inclusief drankje in de pauze. Aanmelden is niet nodig. Het is mogelijk een of twee lezingen te volgen. Het is niet per se noodzakelijk alle drie de avonden mee te maken.

In Nederland en Duitsland zijn 48 remonstrantse kerken, waarvan zo’n vijfduizend mensen vriend of lid zijn. Een van die kerken staat in Oosterbeek. Dit jaar bestaat de Remonstrantse Broederschap vierhonderd jaar.

31 januari, 21 februari en 28 maart 2019. Toegang 7,50/10 euro. Remonstrantse kerk Oosterbeek, Wilhelminastraat 10. Meer info: https://oosterbeek.remonstranten.nl.

Plaats een reactie

Gerelateerd