26 december 2019

Voorjaarsprogramma 2020: Mijn held en ik – Levensverhalen

Geschreven door Raymond Pichon

Na het grote terugkijken op het vierhonderdjarig bestaan van de remonstranten vorig jaar, gaan we dit jaar naar het heden. Terug naar jezelf. Geloof begint bij jou, zoals de remonstranten het graag zeggen. Jouw levenswijsheden en inzichten worden bij de remonstranten serieus genomen. We geloven niet in dogma’s, maar in voortschrijdend inzicht en persoonlijke groei.

Bijbelse verhalen, eeuwenlang doorgegeven, kunnen een verrassend zicht geven op ons eigen levensverhaal. Vanuit die overtuiging zijn elf vrijzinnige voorgangers aan de slag gegaan met het verbinden van eigen ervaringen met bijbelse helden. Simson natuurlijk, maar ook Judas. De Bijbel kent ook veel antihelden. Kunnen deze bijbelse helden helpen je eigen levensverhaal beter te begrijpen? Bert Dicou en Koen Holtzapffel maakten een publicatie rond het jaarthema, die te bestellen is bij het landelijk bureau in Utrecht en te gebruiken in gesprekskringen.
Het voorjaarsprogramma in Oosterbeek staat in het teken van levensverhalen. Het biedt een zoektocht naar de verbinding tussen je levensverhaal en je geloof.
Alle activiteiten vinden plaats in de Remonstrantse Kerk, Wilhelminastraat 10 in Oosterbeek, tenzij anders vermeld. In het kerkgebouw is altijd een kleine expositie met werk van een beeldend kunstenaar uit de regio te bewonderen.
Actuele ontwikkelingen en wijzigingen in het programma vind je op de website https://oosterbeek.remonstranten.nl, via Twitter @RemOosterbeek of op de Facebookpagina van de Remonstrantse Gemeente Oosterbeek.

Agenda
9 januari Meditatief moment
17 januari Lunchbijeenkomst over psychiater Dirk de Wachter
30 januari Lezing over Mahatma Gandhi
6 februari Meditatief moment
11 februari Film: Celibaat
23 februari High Tea over spiritualiteit
5 maart Meditatief moment
10 maart Film: Kersenbloesem
20 maart Lunchbijeenkomst over de levensverhalen van bootvluchtelingen
2 april Meditatief moment
14 april Film: Savile Revisited
23 april lezing over Etty Hillesum
7 mei Meditatief Moment
8 mei Lunchbijeenkomst: ouder worden
4 juni Meditatief moment
12 mei Film: La Pazza Gioia
28 mei lezing over Dietrich Bonhoeffer
4 juni Meditatief moment

Plaats een reactie

Gerelateerd