28 april 2024

Theoloog Jean-Jacques Suurmond verzorgt avond over poëzie en mystiek

Geschreven door lieuweboudewijn

2 mei verzorgt dhr. Jean-Jacques Suurmond in de remonstrantse kerk Oosterbeek een avond over poëzie en mystiek.

Jean-Jacques Suurmond (Kruiningen, 1950)  is een bekend Nederlands theoloog en schrijver die zich voornamelijk richt op het onderwerp spiritualiteit en geloof.  Suurmond, bekend van zijn vertaling van het boek “Mystiek, hoe God werkt in de mens” van Evelyn Underhill  (1875 – 1941), zal tijdens deze avond dieper ingaan op de relatie tussen poëzie en mystiek. Suurmond zal verschillende gedichten en mystieke teksten bespreken en de verbinding leggen tussen de schoonheid van poëzie en de diepte van mystieke ervaringen. 

Elk mens bereikt vroeg of laat de grens van wat wel vertrouwd is, maar niet meer zo inspireert. Dat geeft onrust en allerlei vragen komen op. Bijvoorbeeld: moet ik iets anders gaan zoeken? Of kan ik hetzelfde anders gaan doen? Kan ik mijzelf (en mijn omgeving) nog verrassen? Op die grens begint een nieuw avontuur want op die grens ligt een wereld van mogelijkheden en uitdagingen. 

Suurmonds lezingen zijn vaak ontroerend en inspirerend en bieden een waardevolle kans om een dieper begrip te krijgen op onszelf en onze relatie tot het spirituele.  

Locatie:

Remonstrantse kerk Oosterbeek
Wilhelminastraat 10
6862 HC Oosterbeek
Tijd: 20.00 u tot 22.00 u
(inclusief een korte pauze waarin u een drankje wordt aangeboden)
Entree:  € 12,50, graag contant afrekenen bij de ingang.

Er is één reactie op “Theoloog Jean-Jacques Suurmond verzorgt avond over poëzie en mystiek”

  1. cornelia schreef:

    Wat had ik deze avond graag bezocht, na het aanschaffen van het boek Mystiek, van Evelyn Underhill, en vertaald door JJSuurmond, een geweldig boek en alle opzichten, ik woon simpel weg te ver weg (den Haag) en lees dit bericht nu net op 2 mei 2024 op deze site.

    Ik wens u allen en zeker de heer Suurmond een mooie dankbare avond toe met veel poëtische momenten,
    Een dankbare lezer van dit vertaalde boek..
    Cornelia

Plaats een reactie

Gerelateerd